Pedofília religiosa


François Ozon parteix d'un fet encara recent entorn de la pedofília en el món religiós. Els abusos reiterats a menors comesos a Lió per un sacerdot i el presumpte encobridor d'aquests delictes per part de la jerarquia catòlica.
Al certamen berlinès Fraçois Ozon va declarar: "És veritat que l'Església catòlica guarda silenci sobre aquests fets, però la pederàstia es comet en més llocs: a l'esport, a les famílies...".
No era senzill infondre veracitat a aquest relat basat en fets reals sense caure en la demagògia, els convencionalismes i l'excés melodramàtic. "L'important per mi era explicar la intimitat d'homes ferits en la seva infància i la història des de la mirada de les víctimes".
Lluís Boner Mojica, Sota la llei del silenci, La Vanguardia 18/19-04-2019.


L'Església considera que la pederàstia és "un pecat i no un crim", i aquest és el problema. És el que pensa François Ozon, director de 'Gracias a Dios', la pel·lícula sobre l'escàndol d'un sacerdot "en successius campaments de nens a França durant els anys vuitanta i noranta.
El títol es deu a la patinada del cardenal Philippe Barbarin quan va aventurar públicament que els delictes del sacerdot pederasta estaven prescrits "gràcies a Déu". Barbarin va ser condemnat a sis mesos per haver encobert els abusos. El cardenal va presentar la dimissió quan va ser condemnat, però el Papa la va rebutjar sota invocació de la presumpció d'innocència.
Ozon veu "increïble" que el Papa Francesc fos tan benèvol amb Barbarin quan, mesos abans, havia expulsat dos bisbes xilens acusats però no condemnats per sospites de pederàstia. "El Sant Pare té un discurs dur de tolerància zero dins l'Església, però els seus actes no es corresponen amb les seves paraules.
Fernando García, Crim i pecat, La Vanguardia 18/19-04-2019.