Desenvolupament del Mil•leni


Bill Gates emprendrà una campanya internacional per defensar els avenços dels objectius de desenvolupament del Mil·leni (ODM), davant del temor que els ajustos pressupostaris i l’escepticisme sobre la seva eficàcia els posin en perill (...). "Volem ressaltar que l’ajut ha estat increïblement efectiu i volem que es coneguin històries positives" per a  que "la gent sàpiga que els seus diners han obtingut resultats", va explicar l’esposa del fundador de Microsoft (...).
Melinda Gates (...) va destacar que, des que es van establir els objectius fa deu anys, més de 1.300 milions de persones han aconseguit sortir de la pobresa extrema, la qual cosa és quelcom "extraordinari". També va indicar que països "dels quals hom no ho  esperava, com Malawi, Etiòpia o Bangladesh, han experimentat avenços considerables en la reducció de la mortalitat materna i infantil, un dels àmbits en els quals s'ha especialitzat la Fundació Gates.
(...) els fons destinats a combatre la mortalitat materna i infantil al món, així com malalties com la sida o la malària, es "gasten amb molta eficàcia i s'han obtingut resultats". Al mateix temps, Melinda Gates va ressaltar la "generositat dels països europeus",els qual aporten el 60% de l’ajut oficial al desenvolupament (AOD) al món. I va afegir que "l’encantaria" que el seu país "donés més diners", ja que no és a prop de la fita aconsellada per l’ONU del 0,7% del PIB a AOD.
Redacció i Efe, El vaso medio lleno de los Gates, La Vanguardia 23-09-2010.