Els rics més exclusius del món


Dels 793 magnats [del món] que tenen un patrimoni superior als 1.000 milions de dòlars, només onze integren aquesta nova categoria de ‘supergenerosos’ [filantrops que han donat més de 1.000 milions de dòlars al llarg de la seva vida], segons la revista Forbes, la qual els qualifica de “possiblement el subgrup de rics, més exclusiu del món”.
Efe, Bill Gates encabeza la lista ‘Forbes’ de los filántropos, La Vanguardia 26-08-2009.


Allà on vaig predico. Difonc el missatge que els donatius que fem en els països rics són eficaços per alleujar la pobresa i reduir la mortalitat infantil. (...) Bill Gates fa dos anys va deixar el seu treball a Microsoft i des de llavors  treballa a temps complet en la Fundació Bill i Melinda Gates, que va crear amb la seva dona.
El magnat va ser al matí al museu de CosmoCaixa (...). Després es va desplaçar a Sitges per participar en la reunió del Club Bilderberg, on debatrà amb líders polítics i empresarials sobre alguns dels problemes més apressants als quals s'enfronta el món. (...)
[¿Què és el que li resulta tan gratificant de la filatropia?] Tens ocasió de tractar amb persones que són grans especialistes en les seves àrees. És u n treball que t'obliga a estar aprenent constantment, és molt enriquidor. I tens la sensació que el que fas és important.
(...) arriba un punt en el qual tenir més diners no et canvia la vida. Però donar diners a causes filantròpiques si que te'l canvia. Per a bé.
[¿Alguna recomanació per a persones que vulguin fer donatius?] Si una persona pot fer donatius filantròpics, l'aconsellaria  que ho fes quan encara és jove i té la possibilitat d'emprar el seu talent per assegurar-se que el seus diners es gasten bé.
Josep Corbella, entrevista a Bill Gates, "Donar dinero es más enriquecedor que quedárselo", La Vanguardia 5-06-2010.

(...) Howard Schultz, president i director executiu de Starbucks (...) ha decidit suplir des del sector privat el lideratge que no observa en el públic i encapçala una campanya de donacions per evitar el tancament d'escoles a cause de les retallades que estan aplicant comtats i estats.
Antoni Bassas, Un intent de lideratge privat, Ara 2-10-2011.