Importància dels símbols

-->
(...) la Unió de Comunitats Islàmiques a Murcia (...) han arribat a un acord amb els propietaris de la discoteca La Meca per a que canviï el nom i modifiqui elements del local per concloure la polèmica suscitada desprès d’una atac al seu web per part de radicals. Els canvis suposaran, a més del canvi del nom, la retirada d’una mitja lluna sobre la cúpula del local, dos arcs a l’entrada, així com la modificació d’una espècie de minaret de la macrodiscoteca, amb més de vint anys d’història i reoberta al públic aquest estiu.
Efe, La dicoteca La Meca de Murcia, obligada a cambiar de nombre, La Vanguardia 17-09-2010.

-->
Aquesta pràctica, és compatible amb la norma constitucional de no discriminació del lloc de treball per gènera o religió?
Halal és el mètode de sacrifici d’animals er produir carn prescrit per la religió musulmana i recollit a l’Alcorà. Implica tallar el coll de l’animal, desangrar-lo i provocar la seva mort el més ràpid possible. Els requeriments més importants són: l’animal ha d’estar sa i sense ferides prèvies; ha de ser tractat amb respecte i amabilitat; ha de ser realitzat per un musulmà practicant que ha de fer una pregària abans de fer el tall; i l’animal i l’home han de mirar vers La Meca.
Un sacrificio prescrito por el Corán, La Vanguardia 22-02-2011.

-->
Estil cristià a Internet
El Papa ens ha ofert una àmplia reflexió sobre la realitat d’internet (...).
Ha sorprès la lectura positiva que el Papa fa del fenomen de les noves xarxes socials de la comunicació, encara que també alerta sobre els seus perills. (...) Amb aquesta forma de difondre informació i coneixements neix una nova manera d’aprendre i de pensar, així com noves oportunitats per establir relacions i construir llaços de comunió. (...)
I Benet XVI no dubta a proposar “un estil cristià de presència també al món digital, caracteritzat per una comunicació franca i oberta, responsable i respectuosa de l’altre”.
Aquest punt és especialment important. Ens recorda el principi ètic que ha de presidir l’acte d comunicació, també a l’era digital. El respecte a la veritat, el respecte a la persona i als seus drets és el fonament d l’ètica de l comunicació i, pel mateix, hem de ser conscients de la profunda immoralitat d’aprofitar aquestes noves xarxes de comunicació per difondre estereotips o atacs falsos contra l’honestedat i l’honorabilitat de les persones.
Lluís Martínez Sistach, Estil cristià en l’era digital, La Vabguardia 5-06-2011.



La Jornada Mundial de la Joventut: un happening religiós
Si Woosdtock va representar al seu dia una fita en la contracultura i en la conducta contemporània a Occident, la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), creada per Joan Pau II el 1984, va suposar una nova manera d'expandir la fe i de reforçar l'autoestima de les noves generacions.
[...] el papa argentí se sent molt a gust exercint com a rector global. Es dirigeix a l'audiència universal com ho faria en una parròquia d'un barri humil de Buenos aires; aquest és un dels seus secrets.
La missa als afores de Cracòvia va ser el gran acta final d'una JMJ en la qual han participat milers de joves dels cinc continents i que ha creat una atmosfera densa de comunió i de gresca contínua entre els participants, una experiència que no oblidaran.
La cita cracoviana ha demostrat una vegada més la vitalitat fonamental del catolicisme, fins i tot en països europeus on la secularització ha fet estralls en els últims decennis.
Eusebio Val, Francesc anima els joves a construir una "nova humanitat", La Vanguardia 1-08-2016.